Glucosamine CMN Plus

Glucosamine CMN Plus bevat glucosamine, chondroïtine, MSM, vitamine C, mangaan en vitamine D3. Vitamine C en mangaan ondersteunen het behoud van sterke botten en gezonde gewrichten.

Glucosamine CMN Plus: glucosamine, chondroïtine, MSM, vitamine C, mangaan en vitamine D3

€ 18,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dag1

100 capsules (gelatine)

Ontdek de kracht van Glucosamine CMN Plus, een perfecte mix van glucosamine, chondroïtine, MSM, vitamine C, mangaan en vitamine D3! Deze formule is jouw geheime wapen voor het behoud van sterke botten en gezond kraakbeen, met de ondersteunende krachten van vitamine C en mangaan.

Geef je lichaam de aandacht die het verdient met deze unieke combinatie van ingrediënten, allemaal samengevoegd om jouw welzijn te bevorderen. Glucosamine CMN Plus - omdat sterke botten en gezond kraakbeen de basis zijn van een actief en vitaal leven!

 

Aanbevolen gebruik: Kuur (6 weken) 3 maal daags 3 capsules, onderhoudsperiode 3 maal daags 1 tot 2 capsules

 

Ingrediënten per dagdosering (6 capsules): 885 mg glucosamine (1500 mg glucosaminesulfaat 2KCl), capsule: gelatine, 372 mg chondroïtine (500 mg chondroïtinesulfaat 90%), 300 mg MSM (methylsulfonylmethaan), antiklontermiddel: magnesiumstearaat, 80 mg (100% ADH) vitamine C (als ascorbinezuur), vulstof: cellulose, 2 mg (100% ADH) mangaan (als mangaancitraat), betacyclodextrine, 10 μg (100% ADH) vitamine D3 (als cholecalceferol) – ADH is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Allergenen: glucosamine uit schaaldieren.

 

Ontdek de dynamiek van Glucosamine CMN Plus, waar elk ingrediënt een speciale rol speelt in het onderhouden van jouw bewegingsvrijheid en welzijn!

 

  • Glucosamine, de onmisbare bouwstof voor kraakbeen, geeft een boost aan de productie van gewrichtsvloeistof, waardoor jouw gewrichten soepel blijven. Naarmate we ouder worden, kan ons lichaam minder efficiënt deze bouwstof aanmaken, wat het welzijn van onze gewrichten kan beïnvloeden.
  • Chondroïtine, de held van het kraakbeen, zorgt voor die kenmerkende veerkracht en sponsachtige werking die cruciaal is voor soepel bewegen.
  • MSM, oftewel methylsulfonylmethaan, voegt een extra dimensie toe met zijn bron van zwavel. Het versterkt en beschermt de hardere delen van je lichaam, zoals gewrichten, bindweefsel, huid, haren en nagels.
  • Vitamine C, de veelzijdige krachtpatser, speelt een rol bij de vorming van collageen. Dit essentiële element geeft elasticiteit en stevigheid aan huid, botten, bloedvaten, spieren en gewrichten. Vitamine C houdt je spieren soepel en versterkt de gewrichtsbanden, pezen tussen de botten en zelfs je tandvlees.
  • Mangaan, het subtiele sporenelement, is de bondgenoot van het bindweefsel in bot en kraakbeen. Het is ook een essentieel onderdeel van het antioxidant-systeem, dat de gezonde cellen in je lichaam beschermt.
  • Vitamine D, de hoeder van kalk, is de sleutel tot sterke botten en tanden. Het zorgt ervoor dat jouw botten voldoende kalk behouden, waardoor jouw lichaam de steun krijgt die het nodig heeft.

 

Glucosamine CMN Plus - een krachtige mix van essentiële elementen voor soepele gewrichten en een actieve levensstijl!

 

Overige specificaties: Artikelnummer: 640 / Z-indexnummer: 14646439 / EAN-code: 8715848000120 / Verpakking: kunststof pot, wit, 3307-150 - PE-HD / 100 capsules (gelatine), netto: 51 gram

 

Glucosamine is een aminosuiker en de belangrijkste bouwsteen voor biopolymeren die in hoge concentratie in gezond kraakbeen worden aangetroffen.

 

 

 

Houd u aan de dagelijkse dosering. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding, of compensatie voor een ongezonde leefstijl. Gebruik dit product niet bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen. Dit product in de originele verpakking droog, donker en bij kamertemperatuur (15°C tot 25°C) bewaren. Bewaar buiten zicht en bereik van jonge kinderen.

 

Probeer ook eens een van onze andere voedingssupplementen: cranberry cmn plusiso-vrouw cmn plussaw palmetto cmn plusomegalact cmn plus en ginkgo biloba cmn plus.


 

Om nog beter aan het beoogde resultaat van Glucosamine CMN Plus tegemoet te komen, geven we hieronder wat tips.

 

• Zorg voor een passend eetpatroon

Het is goed om voedsel met een hoog gehalte aan antioxidanten te eten. Verder mogen voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan omega-3-vetzuren (zoals vers gevangen vis en noten/zaden) ook niet aan je dieet ontbreken. Wat je ook zeker in je dieet wilt stoppen, is voedsel dat rijk is aan zwavel. (Methylsulfonylmethane (MSM) is bijvoorbeeld een vorm van zwavel.) Voedingsmiddelen die hier in hoge mate aan voldoen zijn uien, knoflook, asperge en alle soorten kool. Vergeet uiteraard flinke hoeveelheden groenten en fruit niet. Voor een dieet dat speciaal de gewrichten in ogenschouw neemt zijn in hoge mate papaja en ananas heel gezond. Deze bevatten respectievelijk de spijsverteringsenzymen papaïne en bromelaïne, die zorgen voor een goede ondersteuning van de gewrichten. Verder bevatten groenten en fruit uiteraard tal van vitaminen en mineralen, onontbeerlijk voor tal van lichaamsprocessen. Maar ook bottenbouillon (zie hieronder) en gezonde vetten (als olijfolie en kokosolie) zijn een heel gezonde toevoeging. Voedingswaren die ontsteking triggeren en die je dus vooral niet moet eten zijn: suiker, synthetische ingrediënten, transvetten en fastfood.

 

• Blijf actief

Ondanks een beperkt bewegingsbereik is actief blijven in het algemeen zeer belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid van gewrichten. Gewrichtspijn heeft de neiging erger te zijn na perioden van inactiviteit (dat is de reden waarom slapen de ochtendstijfheid veroorzaakt) dus het doen van oefeningen heeft zeker voordelen! De activiteiten zijn die met een lage impact op gevoelige gewrichten, zoals fietsen, wandelen, wateraerobics en yoga. De bewegingsroutine moet idealiter een vorm van gymnastische activiteit combineren met wat krachttraining en rekoefeningen om de flexibiliteit, spierkracht en cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Bij pijn kan een beetje rekken altijd nog nuttig zijn.

 

• Slaap en rust voldoende

Door voldoende te slapen en emotionele stress te beperken kan de gezondheid van gewrichten zeer goed worden ondersteund; deze gewoonten zijn daarom vooral belangrijk tijdens episoden van verhoogde ontsteking, pijn, zwelling en stijfheid, om complicaties zoals spierpijnen, lage immuniteit, infecties, inactiviteit en gewichtstoename te voorkomen. Ontspanningsoefeningen zijn daarom absoluut weldadig; denk hierbij ook zeker aan een goede ademhaling! • Houd de pijn natuurlijk onder controle Ervaring leert dat natuurlijke kalmerende technieken, waaronder massagetherapie, acupunctuur of acupressuur, essentiële oliën die op de huid worden gebruikt, en hitte- of ijsbehandelingen (zoals ijspakken of warme baden) allemaal kunnen helpen om gewrichtspijnen wat te verzachten. Veel van deze methoden werken zelfs duppelop als natuurlijke stressverlichters omdat ze het lichaamsbewustzijn verbeteren, helpen actief te blijven, kunnen helpen met slapen, en stress of onrust verminderen.

 

• Denk ook aan andere supplementen

Andere voedingssupplementen kunnen Glucosamine CMN Plus ondersteunen of aanvullen. Een aanrader is bijvoorbeeld Omegalact CMN Plus, unieke combinatie van visolie (omega-3-vetzuren) en lactobacillus casei lactospore (probioticum), met verder nog calcium en vitamine B12.


 

Nog wat over een bij Glucosamine CMN Plus passend voedingspatroon: Een smakelijke en weldadige toevoeging aan het dieet dat de gewrichten ondersteunt is botbouillon, dat boordevol zit met een vorm van collageen dat de aminozuren proline en glycine bevat, die beide helpen om gewrichtsweefsels te herbouwen. Hieronder is een recept voor zelfgemaakte kippenbotbouillon te vinden.

Ingrediëntenlijst:

• 1 kilo kippenbotten (poten, vleugels, karkas)

• 3 grote wortels

• 3 stengels bleekselderij

• 2 grote uien

• 4 teentjes knoflook

• 3 eetlepels appelazijn

• 1 eetlepel kurkuma*

• 2 theelepels Himalayazout

• 1 theelepel hele peperkorrels

• 2 laurierblaadjes

Hoe te maken:

Plaats alle ingrediënten (eventueel eerst grof snijden) in een voldoende grote pan. 

Voeg water toe, zodat alles in de pan ruim bedekt is met water. Laat het minimaal een dag (24 uur) tot zelfs twee hele dagen sudderen! Zorg dat er voldoende water in de pan blijft, en room af en toe het vet af.

Haal de pan daarna van het vuur en laat het brouwsel iets afkoelen. Gooi door een vergiet, zodat de vaste deeltjes weg worden gevangen en schenk de rest, de heldere bouillon, in een kom.

Voeg wat verse gesneden peterselie en wat oregano toe. Een paar gebroken walnoten erin is ook heel lekker en geeft nog een prettige crunch.

Eet smakelijk! Wat er over is kan makkelijk nog een week bewaard worden de koelkast of ingevroren worden.


* Over kurkuma: regelmatig gebruik van kurkuma is een krachtige strategie om de gezondheid van gewrichten optimaal te houden. Strooi het daarom lekker ruim (1000 mg per dag is een prima richtlijn) op het voedsel bij het koken en/of het eten.


Extra info vitamine C

Vitamine C is goed voor de weerstand, met name tijdens en na zware lichamelijke inspanning. Bovendien heeft het een antioxidant-werking. Vitamine C is betrokken bij het vrijmaken van energie en heeft een functie in het zenuwstelsel. Tevens bevordert vitamine C de ijzeropname. 

 

Extra reden voor inname:

Als je regelmatig stress hebt, kan de behoefte aan vitamine C verhoogd zijn.
Het is bekend dat rokers een verhoogde behoefte aan vitamine C hebben.
Voor een optimale gezondheid gebruiken veel mensen meer vitamine C dan de referentie-inname (80 mg).
Een deel van de volwassenen heeft een te lage inname vitamine C.

Extra info mangaan

Mangaan is betrokken bij de werking van verschillende enzymen. Zo ook de enzymen in het antioxidant-systeem, dat de gezonde cellen in het lichaam beschermt.

Verder is mangaan goed voor het bindweefsel in bot en kraakbeen.

Extra info vitamine D

Vitamine D is goed voor sterke botten en om spierkracht te behouden. 

Ook zorgt vitamine D dat calcium en fosfor uit de voeding in de botten en tanden worden vastgelegd. Om deze redenen is vitamine D zeker op latere leeftijd belangrijk.

Verder helpt vitamine D om je weerstand op peil te houden.

 

Extra reden voor inname:

De Gezondheidsraad adviseert 10 μg per dag voor o.a. vrouwen boven de 50 jaar en mensen die weinig buiten komen, en 20 μg per dag voor mannen en vrouwen boven de 70 jaar.

Ook in de wintermaanden of bij een winterdip wordt vitamine D gebruikt.

 

 

 


kraakbeen gewrichten artrose artritis reuma pijn gewrichtspijn