Saw Palmetto CMN Plus

Saw Palmetto CMN Plus bevat zaagbladpalm, brandnetel, vitamine C, zink, lycopeen, vitamine B6 en selenium. Seleen en zink ondersteunen de bescherming van gezonde cellen en weefsels. Vitamine B6 ondersteunt een goede gemoedstoestand en helpt activiteit van hormonen reguleren.

Saw Palmetto CMN Plus: zaagbladpalm, brandnetel, vitamine C, zink, lycopeen, vitamine B6 en selenium

€ 29,15

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dag1

Geschikt voor vegetariërs, veganisten en gebruikers van halal-producten.

100 plantaardige capsules (cellulose)

Saw Palmetto CMN Plus bevat naast zaagbladpalm en brandnetel ook nog vitamine C, zink, lycopeen, vitamine B6 en selenium. Seleen en zink ondersteunen de bescherming van gezonde cellen en weefsels. Vitamine B6 ondersteunt een goede gemoedstoestand en helpt activiteit van hormonen reguleren.

 

Aanbevolen gebruik: 2 capsules per dag – liefst ’s ochtends en ’s avonds voor de maaltijd – met voldoende water innemen.

 

Ingrediënten per dagdosering (2 plantaardige capsules): 250 mg saw palmetto (zaagbladpalm, serenoa repens, sabal serrulata) extract, capsule: cellulose, vulmiddel: calciumwaterstoffosfaat/cellulose, 200 mg brandnetel (urtica dioica) extract, 30 mg (37,5% ADH) vitamine C (als ascorbinezuur), 10 mg zink (als zinkcitraat), antiklontermiddel: magnesiumstearaat, draagstof: calciumcarbonaat, 2 mg lycopeen, 1,4 mg (100% ADH) vitamine B6 (als pyridoxine), 55 μcg (100% ADH) selenium (als natriumseleniet) – ADH is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Allergenen: geen.

 

Zaag(blad)palm (serenoa repens) is een soort palmboom. Voedingssupplementen gemaakt van de vrucht van deze boom worden veel gebruikt door mannen, wat de plasfunctie en -frequentie ten goede kan komen. Wellicht denk je bij brandnetel (urtica dioica) aan het branderige gevoel dat je krijgt als je de plant aanraakt, maar bepaalde delen van deze plant zijn ook specifiek te gebruiken voor je gezondheid. Lycopeen geeft de kenmerkende rode kleur aan tomaat, rozenbottels en watermeloen, en lijkt in geconcentreerde vorm een sterke antioxidantwerking te hebben. Lycopeen is de meest voorkomende carotenoïde in het menselijk lichaam.

Selenium heeft de werking van een antioxidant, wat betekent dat het vrije radicalen in het lichaam kan wegvangen. Seleen (selenium) is ook betrokken bij veel andere processen in het lichaam, waaronder de werking van het immuunsysteem. Voor mannen die iets aan de kwaliteit van het sperma willen doen, kan een voedingssupplement met selenium zinvol zijn. Selenium is ook betrokken bij de aanmaak van spermacellen. Zink is van belang voor de aanmaak van eiwitten en daarmee voor groei en vernieuwing van weefsel. Het speelt een rol om huid, haar en nagels gezond te houden. Ook bij de opbouw en afbraak van koolhydraten is zink betrokken. Zink draagt er mede aan bij dat het afweersysteem goed werkt en kan een rol spelen bij de voortplanting. Zink is ook betrokken bij de aanmaak van verschillende hormonen, waaronder insuline en geslachtshormonen. Daarnaast is zink goed voor een normale prostaat.

 

Overige specificaties: Artikelnummer: 643 / Z-indexnummer: 16079531 / EAN-code: 8715848000137 / Verpakking: kunststof pot, wit, 3307-150 - PE-HD / 100 V-capsules (cellulose), netto: 52 gram

 

Een belangrijke fytochemische stof van saw palmetto-extract (serenoa repens) is beta-sitosterol (β-sitosterol), een fytosterol.

 

 

Houd u aan de dagelijkse dosering. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding, of compensatie voor een ongezonde leefstijl. Gebruik dit product niet bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen. Niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding. Dit product in de originele verpakking droog, donker en bij kamertemperatuur (15°C tot 25°C) bewaren. Bewaar buiten zicht en bereik van jonge kinderen.

 

Probeer ook eens een van onze andere voedingssupplementen: glucosamine cmn pluscranberry cmn plusiso-vrouw cmn plusomegalact cmn plus en ginkgo biloba cmn plus.


Extra info vitamine C

Vitamine C is goed voor de weerstand, met name tijdens en na zware lichamelijke inspanning. Bovendien heeft het een antioxidant-werking. Vitamine C is betrokken bij het vrijmaken van energie en heeft een functie in het zenuwstelsel. Tevens bevordert vitamine C de ijzeropname.   

 

Extra reden voor inname:

Als je regelmatig stress hebt, kan de behoefte aan vitamine C verhoogd zijn.

Het is bekend dat rokers een verhoogde behoefte aan vitamine C hebben.

Voor een optimale gezondheid gebruiken veel mensen meer vitamine C dan de referentie-inname (80 mg). Een deel van de volwassenen heeft een te lage inname vitamine C.

Extra info vitamine B6 (pyridoxine)

Vitamine B6 zorgt voor een goede energievoorziening in de spieren bij sport. Bij vermoeidheid draagt vitamine B6 bij aan extra energie. B6 ondersteunt eiwit-, en aminozuur-metabolisme en heeft een rol in de productie en afbraak van homocysteïne in het lichaam. Verder reguleert B6 de activiteit van hormonen. Zodoende wordt het gebruikt bij ongemakken bij menstruatie, zoals prikkelbare gevoelens of gespannen borsten. Mogelijk heeft B6 een verzachtende invloed op het hoofd. 

 

Extra reden voor inname:

Onder vrouwen komt een te lage inname voor (Voedselconsumptiepeiling).

Regelmatig alcoholgebruik is van invloed op de vitamine B6 status.Extra info zink

Zink werkt positief op je immuunsysteem en je weerstand.

Het is goed voor de vruchtbaarheid van zowel vrouwen als mannen. Zink is goed voor een normale prostaat. Zink ondersteund het herstellend vermogen van de huid en helpt om haar en nagels gezond te houden. Zink is goed voor de ogen.

 

Extra reden voor inname:

Eten volgens de richtlijnen biedt onvoldoende zink.

Extra info selenium

Selenium werkt als antioxidant, en beschermt zo gezonde cellen en weefsels. Selenium is betrokken bij de aanmaak van spermacellen. Selenium heeft een functie in de celdeling, en helpt zodoende haar en nagels gezond te houden.

 

Extra reden voor inname:

Eten volgens de richtlijnen biedt onvoldoende selenium. Een lage inname komt voor bij kinderen, ouderen en volwassenen.


prostaat plasproblemen psa pijn plassen prostaatvergroting haaruitval blaas