Ginkgo Biloba CMN Plus

Ginkgo Biloba CMN Plus bevat naast tempelboomextract (ginkgo biloba) vitamine B1, vitamine B3 en zink, welke goed zijn voor het geheugen en het concentratievermogen.

Ginkgo Biloba CMN Plus: tempelboomextract (ginkgo biloba), vitamine B1, vitamine B3 en zink

€ 22,05

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dag1

Geschikt voor vegetariërs, veganisten en gebruikers van halal-producten.

100 plantaardige capsules (cellulose)

Ginkgo Biloba CMN Plus bevat naast tempelboomextract (ginkgo biloba) ook vitamine B1, vitamine B3 en zink, welke goed zijn voor het geheugen en het concentratievermogen.

 

Aanbevolen gebruik: 2 capsules per dag – ’s ochtends en ’s avonds.

 

Ingrediënten per dagdosering (2 plantaardige capsules): 240 mg ginkgo biloba (tempelboomblad) extract (gestandaardiseerd op 24% ginkgoflavonglycosides en 6% terpeenlactonen), capsule/vulmiddel: cellulose/calciumfosfaat, 16 mg (ADH 100%) vitamine B3 (als nicotinamide), 10 mg (ADH 100%) zink (als zinkcitraat), antiklontermiddel: magnesiumstearaat, 1,1 mg (100% ADH) vitamine B1 (als thiamine) – ADH is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Allergenen: geen.

 

De bladeren van de ginkgo biloba, ook wel Japanse tempelboom genoemd, worden verwerkt in voedingssupplementen vanwege het gunstige gezondheidseffect op de bloedsomloop in ons lichaam. Hierdoor neemt ook de doorbloeding van de hersenen toe en daardoor kan het helpen je geheugen te verbeteren en je concentratievermogen te bevorderen.

Vitamine B1, ook wel thiamine genoemd, is één van de eerste vitamines die werd ontdekt. Deze vitamine is van belang bij de verbranding van koolhydraten uit ons voedsel voor energie. Daarnaast is thiamine nodig voor ons zenuwstelsel en ons hart.  Wanneer je moeite hebt met concentreren, kan extra vitamine B1 helpen. Vitamine B1 is betrokken bij de energievoorziening van de hersenen, het hart en de zenuwen.

Vitamine B3, ook wel niacine, nicotinezuur of nicotinamide genoemd, speelt een belangrijke rol bij de energievoorziening van cellen en bij de werking van het zenuwstelsel. Het is ook van belang voor de aanmaak van vetzuren in het lichaam en voor een gezonde huid en slijmvliezen.

Zink is van belang voor de aanmaak van eiwitten en daarmee voor groei en vernieuwing van weefsel. Het speelt een rol om huid, haar en nagels gezond te houden. Ook bij de opbouw en afbraak van koolhydraten is zink betrokken. Zink draagt er mede aan bij dat het afweersysteem goed werkt en kan een rol spelen bij de voortplanting. Zink is ook betrokken bij de aanmaak van verschillende hormonen, waaronder insuline en geslachtshormonen. Daarnaast is zink goed voor een normale prostaat.

 

Overige specificaties: Artikelnummer: 609 / Z-indexnummer: 14857707 / EAN-code: 8715848543214 / Verpakking: kunststof pot, wit, 3307-150 - PE-HD / 100 V-capsules (cellulose), netto: 42 gram

 

Een belangrijke fytochemische stof van ginkgo-extract (ginkgo biloba) is bilobalide, behorende tot de terpeenlactonen.

 

 

  Houd u aan de dagelijkse dosering. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding, of compensatie voor een ongezonde leefstijl. Gebruik dit product niet bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen. Kan de werking van antistollingsmiddelen beïnvloeden. Vermijd gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding.  Dit product in de originele verpakking droog, donker en bij kamertemperatuur (15°C tot 25°C) bewaren. Bewaar buiten zicht en bereik van jonge kinderen.

  

Probeer ook eens een van onze andere voedingssupplementen: glucosamine cmn pluscranberry cmn plusiso-vrouw cmn plussaw palmetto cmn plusomegalact cmn plustake-3 cmn plus en cordyceps cmn plus.


Extra info vitamine B3 (niacine)

Vitamine B3 draagt bij aan de hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij je concentratie.

Vitamine B3 geeft extra energie bij vermoeidheid.

 

Let op:  bij een hoge dosering vitamine B3 in de vorm van nicotinezuur kan een ‘flush’ optreden. Dat geeft tijdelijk een (onschuldige) warme rode huid.

Referentie- inname: 16 mg. Veilig: 10 mg (nicotinezuur) en 900 mg (nicotinamide).

 

Extra info zink

Zink werkt positief op je immuunsysteem en je weerstand. Het is goed voor de vruchtbaarheid van zowel vrouwen als mannen. Zink is goed voor een normale prostaat, ondersteund het herstellend vermogen van de huid en helpt om haar en nagels gezond te houden. Zink is goed voor de ogen.

 

Extra reden voor inname:

Eten volgens de richtlijnen biedt onvoldoende zink.

Extra info vitamine B1 (thiamine)

Vitamine B1  draagt bij aan de hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij je concentratie.

Ook helpt vitamine B1 energie vrij te maken uit de voeding en is het goed voor je hart.

 

Extra reden voor inname:

Regelmatig alcoholgebruik is van invloed op je vitamine B1-status.


doorbloeding geheugen concentratie oorsuizen bloedvaten hersenen leerprestatie