Omegalact CMN Plus

Omegalact CMN Plus bevat een unieke combinatie van visolie (omega-3-vetzuren) en lactobacillus casei lactospore. Met verder nog calcium en vitamine B12.

Omegalact CMN Plus: unieke combinatie van visolie (omega-3-vetzuren), lactobacillus casei lactospore, calcium en vitamine B12

€ 27,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dag1

90 capsules (gelatine)

Omegalact CMN Plus bevat een unieke combinatie van visolie (omega-3-vetzuren), lactobacillus casei lactospore, calcium en vitamine B12.

 

Aanbevolen gebruik: 3 capsules per dag – liefst 2 capsules ’s ochtends en 1 capsule ’s avonds – met voldoende water innemen. De capsules mogen opengemaakt worden.

 

Voordelen:

  • De visolie in Omegalact CMN Plus wordt aangeboden in poedervorm, via een gepatenteerde methode. De smaak en geur van vis zijn daarom niet meer aanwezig. Bij andere visoliecapsules kunnen er nog weleens oprispingen met een vissmaak en -lucht plaatsvinden. Met Omegalact CMN Plus heeft u daar gegarandeerd geen last van. 
  • De poedervorm maakt de visolie bovendien stabieler en dus beter houdbaar.
  • De lactospore-vorm is een speciale, evenwichtige variant van de melkzuurbacterie lactobacillus casei. Door een extra inkapseling zorgt deze voor een optimalere bescherming, waardoor dit probioticum ook weerbaarder en effectiever is. Zo kan deze voor ons lichaam belangrijke en zinvolle bacterie beter zijn gunstige werking verrichten.

Ingrediënten per dagdosering (3 capsules): 800 mg visolie 50% (144 mg omega-3-vetzuren: 80 mg EPA/60 mg DHA), 480 mg (60% ADH) calcium (als calciumcarbonaat), capsule: gelatine, 80 mg (4 miljard cfu) lactobacillus casei lactospore, antiklontermiddel: siliciumdioxide, natuurlijke kleurstof: titaniumdioxide, 5 mcg (200% ADH) vitamine B12 (als cyanocobalamine) – ADH is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid / CFU is colony forming unit (kolonievormende eenheid). Allergenen: de visolie bevat melk, lactose, soja en vis.

 

Omega-3 vetzuren spelen een unieke rol in het ondersteunen van hart en bloedvaten. De vetzuren in de omega-3-familie zijn alfalinoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Van EPA en DHA zijn de meeste gezondheidseffecten bekend. EPA is belangrijk voor het behoud van gezonde cellen, voor soepele gewrichten en om het afweersysteem te ondersteunen. DHA speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen (zoals het geheugen) en het zenuwstelsel. EPA en DHA komen vrijwel uitsluitend voor in vette vis en staan daarom ook bekend als visvetzuren. Met name voor kinderen, zwangeren en senioren die niet 2 keer per week (vette) vis eten, zijn voedingssupplementen een goede aanvulling.

Probiotica zijn gunstige bacteriestammen die een goede darmflora bevorderen. Dit is belangrijk voor de spijsvertering en de weerstand. Het gebruik van probiotica kan zinvol zijn bij slecht eten, reizen of bij een antibioticakuur.

Calcium, of kalk, is een mineraal dat betrokken is bij de opbouw en het onderhoud van je botten en je gebit. Calcium is verder van belang voor veel processen in ons lichaam, waaronder een goede werking van zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van andere stoffen zoals natrium, kalium en magnesium.

 

Overige specificaties: Artikelnummer: 644 / Z-indexnummer: 16159535 / EAN-code: 8715848000144 / Verpakking: kunststof pot, wit, 3307-150 - PE-HD / 90 capsules (gelatine), netto: 80 gram

 

Docosahexaeenzuur (cis-4,7,10,13,16,19-docosahexaeenzuur / DHA) en eicosapentaeenzuur (cis-5,8,11,14,17-eicosapentaeenzuur / EPA) zijn polyonverzadigd vetzuren die na metabolisatie in het lichaam belangrijke hormonale functies vervullen.

 

 

 

Houd u aan de dagelijkse dosering. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding, of compensatie voor een ongezonde leefstijl. Gebruik dit product niet bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen. Dit product in de originele verpakking droog, donker en bij kamertemperatuur (15°C tot 25°C) bewaren. Bewaar buiten zicht en bereik van jonge kinderen.

 

Probeer ook eens een van onze andere voedingssupplementen: glucosamine cmn pluscranberry cmn plusiso-vrouw cmn plussaw palmetto cmn plus en ginkgo biloba cmm plus.


Extra info calcium

Calcium, of kalk, is een mineraal dat betrokken is bij de opbouw en het onderhoud van je botten en je gebit. Hoe meer calcium er op jonge leeftijd in de botten zit, des te langer de botten stevig blijven. Bij ouderen is beweging en extra vitamine D van belang om de opname van calcium te bevorderen.

  

Extra reden voor inname:

Bij langdurig gebruik van corticosteroïden (zoals prednison of prednisolon) kan de opname van calcium in het lichaam verminderen.

Een deel van de volwassenen krijgt minder binnen dan wordt aanbevolen (Voedselconsumptiepeiling).

Extra info vitamine B12 (cobalamine)

Vitamine B12 is van belang voor de aanmaak van rode bloedcellen en andere lichaamscellen.

B12 kan helpen vermoeidheid te verminderen.

 

Extra reden voor inname:

Ouderen kunnen vitamine B12 minder goed opnemen.

Vegetariërs en veganisten moeten goed opletten dat ze voldoende B12 binnenkrijgen. Een supplement met vitamine B12 is een welkome aanvulling.

Bij langdurig gebruik van maagzuurremmers (zoals omeprazol) of bloedglucoseverlagers (zoals metformine) kan de opname van vitamine B12 in het lichaam verminderen.


hersenen hart bloedvaten cholesterol darmklachten allergische reacties weerstand probiotica darmflora balans  zwangerschap