Tea Tree Kalknagel Olie

De 100% natuurlijke, krachtige ingrediënten van Tea Tree Kalknagel Olie helpen bij de verzorging van kalknagels (schimmelnagels).

De 100% natuurlijke, krachtige ingrediënten van Tea Tree Kalknagel Olie helpen bij de verzorging van kalknagels (schimmelnagels).

€ 9,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dag1

 

20 ml

Tea Tree Kalknagel Olie is een compositie van teatree-olie, pepermuntolie, tijmolie en jojoba-olie.

De 100% natuurlijke, krachtige ingrediënten van Tea Tree Kalknagel Olie helpen bij de verzorging van kalknagels (schimmelnagels).

 

Aanbevolen gebruik: 2 tot 3 maal daags de nagels bestrijken en laten intrekken. Gebruik de olie enkel uitwendig en niet bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen.

 

De etherische teatree-olie (Melaleuca alternifolia) is van gecontroleerde teelt (BFA certified – Biological Farmers of Australia). Hierdoor kan een gehalte (1,8-)cineol (eucalyptol) van minder dan 4% en een gehalte terpineen-4-ol van meer dan 35% worden gegarandeerd.

Tea Tree Kalknagel Olie is verzachtend en voedend. De ideale cosmetische verzorging van uw kalknagels, waardoor uw nagels er uiteindelijk weer gaaf en gezond uit gaan zien.

 

Dit product in de originele verpakking droog, donker en bij kamertemperatuur (15°C tot 25°C) bewaren. Bewaar buiten zicht en bereik van jonge kinderen.

Tea Tree Kalknagel Olie is uitsluitend voor uitwendig gebruik.

 

Overige specificaties: Artikelnummer: 409 / Z-indexnummer: 14857669 / EAN-code: 8715848123454 / Verpakking: glazen flacon (bruin) met druppelaar en kunststof dop (wit), 20 ml

 

Olie van de tea tree wordt pas als volwaardig en werkzaam beschouwd als ze meer dan 30 % van het alcohol terpineen-4-ol bevat; de teatree-olie in onze Tea Tree Kalknagel Olie bevat minimaal 35% terpineen-4-ol!

 

 

 

 

Extra informatie over kalknagels:

Onychomycosis of tinea unguium is de naam voor het type infectie dat ervoor zorgt dat de schimmels op de nagels verschijnen. Dit wordt veroorzaakt door onderliggende schimmelgroei van dermatofieten, niet-dermatofiete schimmels en gisten (voornamelijk candida-soorten). Met dieetveranderingen, supplementen en bepaalde essentiële oliën, kan een hulp geboden worden bij het voorkomen en behandelen van de teennagelschimmel (kalknagels).

 

Symptomen

Onychomycose is heel gebruikelijk, ongeveer 3 tot 12 procent van de bevolking heeft in bepaalde mate last van schimmelinfecties op hun vingers of tenen. Oudere mensen hebben meer kans op kalknagels dan jongere mensen, en mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem zijn ook meer vatbaar.

Tekenen dat je teennagelschimmel heeft ontwikkeld, zijn onder meer:

• Je nagels worden broos of veranderen van kleur, vooral je grote teennagel die het meest waarschijnlijk zal worden geïnfecteerd - dit zijn veelvoorkomende symptomen van tinea unguium;

• Een witachtige of bruinachtige verkleuring van de voor- of zijkanten van de nagels;

• Nagels worden zacht, breken gemakkelijk of worden dikker en veranderen van vorm;

• Pijn rond de nagels;

• De nagel die loskomt van het huid- of nagelbed;

• Witte vlekken op het oppervlak van de nagel, in grote vlekken of in kleine puntjes die worden uitgespreid ("witte oppervlakkige onychomycose" genoemd).

 

Aanhoudende schimmelaandoeningen kunnen langzaam opduiken maar jaren duren. Het wegwerken van teennagelschimmel kan wat geduld vergen en heeft tijd nodig om volledig te genezen. Het kan enkele maanden duren voordat de behandeling succesvol is, maar de dingen op de juiste manier doen en de onderliggende oorzaak van nagelschimmel kwijtraken, is het enige dat ervoor zorgt dat de infectie niet meer terugkomt.

 

Wat veroorzaakt kalknagels?

Nou, in wezen is het een onbalans van slechte bacteriën en goede bacteriën in je lichaam. Net als bij andere gezondheidsproblemen die voortkomen uit aan de darm gerelateerde problemen, wanneer er niet genoeg goede bacteriën aanwezig zijn, kunnen er gisten en schimmels (slechte bacteriën) in je lichaam en op je huid ontwikkelen. Naast de slechte gezondheid van de darm, zijn er ook andere risicofactoren:

• In contact komen met schimmels van anderen, bijvoorbeeld in via nagelstudio's, vervuilde zwembaden, sportscholen en sauna's; • Beschadigde nagelriemen;

• Vuile of te strakke schoenen dragen;

• Huidaandoeningen, zoals psoriasis of voetschimmel;

• Circulatieproblemen in de benen, van bestaande aandoeningen (zoals diabetes);

• Een verzwakt immuunsysteem;

• Genetische aanleg.

 

Dieet ter ondersteuning van de behandeling van onychomycose

Het voedingsprotocol bij kalknagels omvat drie stappen:

1. Elimineer alle suiker! Die voedt de gist en slechte bacteriën;

2. Introduceer in je dieet nuttige voedingsmiddelen die helpen bij de opbouw van goede bacteriën in de darm;

3. Eet meer vezels, gezonde bronnen van eiwitten en voedende vetten.

 

Dus veel kleurrijke groenten, gefermenteerde voedingsmiddelen (bijv. zuurkool), kokosolie, chiazaden, knoflook, kurkuma, kaneel en veenbessen (cranberry). En weinig of geen suiker, graanproducten, alcohol, en voedingsmiddelen die allergieën veroorzaken kunnen.

En gebruik daarnaast een probiotica-supplement om je weerstand (via een goede bacteriebalans in je darmen) te verhogen, en behandel de kalknagel dagelijks met daarvoor geschikte natuurlijke etherische oliën, zoals theeboomolie (teatree-olie) en tijmolie.

 

De sleutel tot effectieve bestrijding van teennagelschimmel consistentie. Je moet dagelijks aan de gang om blijvende resultaten te zien. Je kunt niet volstaan met een dag wel en een dag niet, en dan zeggen dat je geen veranderingen ziet. En wat natuurlijk ook helpt is: positief denken!