100% pure JOJOBA OLIE

 

 

 

Jojoba-olie wordt ook wel vloeibaar goud voor huid en haar genoemd.

Naturapharma bedient graag je gehele lichaam en daarom bieden we je deze heerlijke 100% zuivere jojoba-olie, van de eerste koude persing, aan.

Geen toevoegingen dus. 100% puur, 100% zuiver!

 

Vraag onze GRATIS uitgebreide folder over onze jojoba-olie aan! Klik hier!

 

Jojoba (simmondsia chinensis) 

Onze golden grade jojoba-olie (INCI-benaming: simmondsia chinensis) is 100% puur en wordt verkregen uit de eerste koude persing van de noten van de jojobastruiken. Bij de teelt worden geen pesticiden gebruikt, en er wordt na persing en filtering niets aan de olie toegevoegd.

Jojoba-olie bevat geen parabenen, hars, teer of alkaliën. De olie zelf is een stabiele antioxidant en bevat tocoferol (vitamine E), waardoor ze haast onbeperkt houdbaar is.

 

Het unieke aan jojoba-olie is dat ze eigenlijk geen olie is, maar een was die op kamertemperatuur vloeibaar is.

Pure jojoba-olie kenmerkt zich als een heldere goudgele vloeistof met een neutrale, zachte geur die enigszins nootachtig is.

Onze jojoba-olie is niet op dieren getest en hypoallergeen.

Bovendien is ze Ph-neutraal, ongeparfumeerd en niet-comedogeen.

 

In tegenstelling tot andere plantenolie bestaat jojoba-olie niet uit triglyceriden, maar uit lange, onverzadigde vetzuurketens, die sterk lijken op onze huidvetten (talg), en daarom is ze een ideale skin-conditioner.

 

Jojoba-olie voelt niet vet aan, assimileert zeer goed met de huid en hydrateert de bovenste huidlagen uitermate effectief.

 

Omdat jojoba-olie de afgifte van talg zo doeltreffend remt en de vochtbalans van de huidcellen zo efficiënt reguleert, is ze buitengewoon geschikt voor de verzorging van zowel de droge, de normale als de vette huid. Zorg er wel voor dat u de pure olie gebruikt, omdat additieven het tegenovergestelde effect zouden kunnen hebben.

Eigenschappen van jojoba-olie

Jojoba heeft kenmerken die haar als natuurlijke olie (was) bijzonder maken. Zo neem ze een vaste vorm aan (ze stolt dus) bij een temperatuur onder ongeveer 7°C.

Een andere veelbelovende karakteristiek is de hoge stabiliteit, dankzij de aanwezigheid van natuurlijke antioxidanten (alfa-, gamma- en delta-tocoferolen). Jojoba-olie heeft een laag verzepingsgetal, een lage vluchtigheid en de samenstelling ervan wordt niet beïnvloed door herhaaldelijk verwarmen tot opmerkelijk hoge temperaturen, zelf tot 300°C.

Als natuurlijk extract is jojoba-olie ook bijzonder vanwege de moleculaire uniformiteit: 97% bestaat uit lineaire wasesters.

Ze heeft ook een verbazingwekkende interne homogeniteit: meer dan 80% van de aanwezige esters hebben ketenlengten van 40 of 42 koolstofatomen.

 

Gebruik van jojoba-olie

Gebruik onze pure jojoba-olie voor de dagelijkse verzorging van huid en haar, maar ook na het zonnen, na het ontharen, of als baby-, bad- en massage-olie.

Maar je kunt jojoba-olie ook gebruiken als nachtcrème, bij schrale lippen, om je wimpers sterker te maken, als make-up remover, als lotion na het scheren, als handencrème bij droge handen, bij jeukende en droge hoofdhuid, en als haarmasker.

Jojoba beschermt huid en haar tegen chloor (zwembad) en weersinvloeden, heeft een natuurlijke zonnebeschermingsfactor 4, en zorgt dat de huid langer bruin blijft.

Door de invloed op talgproductie en vochtbalans van de huid levert jojoba-olie een goede ondersteuning bij acne, eczeem, psoriasis, geïrriteerde huid, en bij de ouder wordende huid.

Jojoba-olie is de ideale draagolie voor essentiële oliën en vormt een perfecte basis voor een make-up. Tevens ondersteunt jojoba-olie het herstel van littekens.

 

 

Onze jojoba-olie is verkrijgbaar

in flacons van

                       50 ml,

                       100 ml,

                       250 ml (met doseerpomp) en

                       500 ml (met doseerpomp).

 

  

Jojoba-olie vertraagt de afgifte van talg, en houdt huid en haar soepel, glad, zacht, en in een goede conditie.

 

 

 


Huidverzorging

Haarverzoring

Massage




Kijk in het filmpje hieronder naar een mooie uitleg (vanaf 4:49)

over verschillende toepassingen van onze jojoba-olie!